HomeExposities

Exposities

Expositie: kruisbestuiving tussen literatuur en fotografie

CHV/Noordkade is van 4 september tot en met 16 oktober 2016 gastlocatie van de expositie van fotografiekunstenares Martine van den Oever, gebaseerd op werk van auteur Tom van Engelen. Het duo presenteert een bijzondere kruisbestuiving tussen tekst en interpretatie, die vorm krijgt in ruim tien foto’s op groot formaat. De opening is op zondag 4 september om 13.00 uur in cultuurcafé De Afzakkerij in Veghel.

 

 

 

 

 


Kunstcongres 2015 in Orpheus te Apeldoorn

Op maandag 16 november is in theater & congres Orpheus in Apeldoorn het Kunstcongres 2015 gehouden. Dit jaar was het thema ‘Samenwerking’. 

 

 

 


KUNSTROUTE GELDERMALSEN 

Voor de 4e keer organiseert Van den Oever wonen & slapen te Geldermalen een fair in haar winkel! Deze vindt dit jaar plaats op 6 en 7 november 2015. Op deze dagen zullen 40 ondernemers hun acte de préséance geven.
Tevens is er een kunstroute. Kunst expositie van regionaal bekende kunstenaars. Martine van den Oever is er daar één van!

 

  

 


 

FOTO EXPO CHAOS BIJ DE MUZERIJE.

De ArtiBosch foto-expositie Chaos opnieuw opgehangen in De Muzerije in 's-Hertogenbosch. Ook te bewonderen tijdens Kunstnacht Den Bosch op zaterdag 26 september!

 

  


 

 

FOTO EXPO CHAOS!

ArtiBosch schreef dit voorjaar een fotowedstrijd uit rondom het thema Chaos! De beste 30 foto´s, geselecteerd door een professionele jury (Marc Bolsius, Frans Artz en Piet Pulles) zijn in een expositie te bewonderen op de Parade. De foto van Martine staat er ook bij! Kom kijken op 6 september 2015 a.s. in Den Bosch. www.artibosch.nl/programma.html

 

 


 

Expositie en boek verkoop "Herken je me niet" 

Binnenkort meer! Of kijk regelmatig op de facebookpagina van de schrijver Tom: www.facebook.com/EasyRealism

 

 


Expositie ‘Schone Schijn' december 2014

Emy Maduro, Martine van den Oever, Gerda Stevens en Irene Lay, woonachtig in Grave, Beers, Tilburg en Gameren, volgden samen de docentenopleiding Beeldende Kunst in Tilburg. Tijdens de expositie tonen ze werk onder de titel: ‘Schone Schijn'. Ze laten een verscheidenheid aan techniek en materiaal zien, maar vormen samen een eenheid wat betreft de passie voor kunst. Tijdens de opleiding zijn ze aan het denken gezet, ze geven nu vorm aan zichzelf.

De vier exposanten hebben zich elk in een kunstrichting ontwikkeld. Zo heeft Martine altijd al affiniteit gehad met de fotografie. De beelden die zij in gedachten heeft, kneed zij in een vorm, waarbij niets aan het toeval overgelaten wordt. Martine is uitgekozen als één van de kunstenaars voor het boek Rewriting History. Op deze expositie presenteert Martine de serie ‘Masker’. “Sometimes it’s not the people who change, it’s the mask that fall off.

Workshops:

Take off your mask and show your feelings
Workshop begeleidt door Martine van den Oever: zondag 14 december van 14.00 tot 16.00 uur.
Bij eht maken van portret- en modelfotografie staat de emotie centraal. Die emotie kan bijvoorbeeld blij of uitdagend zijn. Bij een 'kloppend' plaatje versterken kleding, visagie, compositie, pose en mimiek elkaar.
Modelfoto's maak je samen, fotograaf en model, maar in principe stuurt de fotograaf. In deze workshop gaan we met verschillende emoties aan de slag en kijken we wat emoties doen in een foto. 
Neem je camera mee, maar ook gaan we gebruik maken van onze telefoon met het maken van Selfies.

Spelen met foto’s   | Workshop begeleidt door Emy Maduro: zaterdag 20 december van 14.00 tot 16.00 uur.
Schijnconstructies | Workshop begeleidt door Gerda Stevens: zondag 21 december van 14.00 tot 16.00 uur.
Tekenen verbindt   | Workshop begeleidt door Irene Lay: zaterdag 27 december van 14.00 tot 16.00 uur.

Expositie Kunst in het Kerkje van 13 tot en met 27 december, 11.00 uur tot 17.00 uur. 2de Kerstdag open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op 14, 20, 21 en 27 december zijn tussen 14.00 uur en 16.00 uur mini workshops te volgen in het Kunst in het Kerkje in Velp.


Bommelse kunst route 2014

Martine van den Oever is uitgenodigt als 1 van de 2 jonge kunstenaars om te exposeren tijdens de BKR. De kunstroute van Zaltbommel waarbij al de professionele kunstenaars hun ateliers openen.

 


 

Expositie "4711" november 2013

 

Van 13 November 2013 tot en met 23 December 2013 was het recente werk ‘Clown’ te bekijken op de kruitzolder van Het Kruithuis in Den Bosch. De expositie 4711 werd samen met Irene Lay, Emy Maduro en Gerda Stevens tentoon gesteld. Veel van Martine’s werk heeft een unieke betekenis met een eigen verhaal. Uitgangspunt voor de serie ‘Clown’ was bijvoorbeeld, dat je in deze maatschappij altijd je mooi gezicht moet laten zien anders tel je niet mee. Bij deze projecten werkt ze nauw samen met visagisten om tot een mooi eindresultaat te komen.